Schiphol wil een betaalde Kiss & Ride

Home / Schiphol wil een betaalde Kiss & Ride

Schiphol zou plannen hebben om geld te gaan vragen voor het afzetten van passagiers op de zogeheten 'Kiss & Ride'-strook, dus het gebied voor de vertrekhal.

De Telegraaf meldt vanmorgen dat de nationale luchthaven het afzetten van vrienden en familieleden wil gaan belasten om de drukte voor die vertrekhal tegen te gaan. Ook het milieu wordt als reden gegeven, al is dat op een vliegveld waar dagelijks zo'n 1.000 keer wordt geland en opgestegen een enigszins twijfelachtig argument.

"Drukte en milieu als excuus"

Schiphol bevestigt tegenover de krant dat dat er 'serieuze plannen' zijn om een prijskaartje te hangen aan het afzetten van passagiers op de bekende strook asfalt direct voor de ingang, maar kan nog geen details geven. Er wordt een bedrag van € 5 per auto gefluisterd. Als Schiphol de plannen doorvoert, zullen de omliggende hotels, tankstations en andere bedrijven snel maatregelen moeten treffen om ongewenste auto's van hun terreinen te weren, aangezien een heffing op het wegbrengen ongetwijfeld de nodige creativiteit in automobilisten naar boven zal brengen.

Een reactie plaatsen